Jelenlegi hely

Minden, amit tudni akartál a babamérlegről!

Minden baba első hónapjai során kulcsfontosságú, hogy nyomon kövessük fejlődését, így súlyának változását is, amelyhez a babamérleg nyújt megfelelő segítséget. Mi az és hogyan működik ez az eszköz? Mutatjuk!

Mi az a babamérleg?

A babamérleg hasonlóan a hagyományos mérlegekhez a súly mérésére szolgál, azonban kifejezetten babák súlyának mérésére lett tervezve. Épp ezért kialakítása és működése is arra szolgál, hogy a szülők könnyen figyelni tudják gyermekük súlyát, így megbizonyosodva arról, hogy a kicsi megfelelően fejlődik.

A babamérleg bérlés és vásárlás útján is könnyen beszerezhető, így minden szülő számára könnyen elérhető. A hagyományos mérleg babák mérésére nem alkalmas, ugyanis fontos, hogy méréskor pontos értéket kapjunk, ezért a babamérleg 5 vagy 10 grammonként méri a csemete súlyát. Emellett a babamérleg egy különleges tálcával is rendelkezik, amely úgy van kialakítva, hogy könnyen belefektethessük a babát és lemérhessük a súlyát.

Hogy kell használni a babamérleget?

A babamérleg bérlés során kapott eszköz használata rendkívül egyszerű. Működése ugyanis hasonló, mint egy hagyományos mérlegé, azonban ez az eszköz jóval érzékenyebb, illetve a mérés is másképp történik, mint egy nagyobb gyermek esetén.

A mérleg használatához fontos, hogy megfelelően összeszereljük a kapott eszközt, így amennyiben nincs a mérleghez erősítve, a tálcát is felszereljük rá. A tálca különleges kialakításának köszönhetően megfelelően megtartja a fekvő babát, aki így nem tud leesni az eszközről és a mérés könnyen elvégezhető. A babamérleg tálcája anyagának köszönhetően nem okoz semmiféle kellemetlenséget a csöppségnek, ugyanis nem veszi fel a hideget és felülete sem kellemetlen tapintású.

Babamérleg bérlés - miért éri meg?

A babamérleg bérlés és vásárlás útján is beszerezhető, azonban minden szülőnek el kell döntenie, hogy melyik megoldás számára a jobb. A babamérleg vásárlás során a szülő egyszer ad ki nagyobb összeget és ezután szabadon használhatja az eszközt. A vásárlás remek lehetőség akkor, ha a szülők több gyermeket is terveznek, illetve akkor, ha a környezetükben ismernek olyan párt, akik szintén gyermekvállalást terveznek, így könnyen tovább tudják adni nekik az eszközt. 

A babamérleg bérlés azonban egy remek megoldás lehet akkor, ha a szülők nem terveznek több gyermeket vagy épp csak több idő elteltével tervezik a következő baba érkezését. Ekkor csupán rövid időre, körülbelül 3 hónapra van szükség a babamérlegre, így a szükséges, jó minőségű babamérleg bérlés útján beszerezhető, majd vissza is juttatható a bérbeadónak. 


A babamérleg bérlés vagy vásárlás minden babás szülő számára elengedhetetlen, ugyanis a súlyból könnyen megállapítható, ha valami probléma van a gyermek egészségével. Ha a baba mérése során szokatlan értékeket tapasztalsz, mindenképp fordulj orvoshoz!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére