Jelenlegi hely

Milyen szempontok alapján választható ki a legjobb gyerek bakancs?

A gyerek bakancs az egyik legkedveltebb, lurkókra szabott téli cipő. Kényelmes, biztonságos, és még jól is néz ki. Ám ahhoz, hogy ezek az előnyök hosszú távon élvezhetővé váljanak, megéri a vásárlásra odafigyelni, különös tekintettel az alábbi tanácsokra.

A méret kérdését honnan érdemes megközelíteni?

Onnan, hogy a gyerek bakancs vásárlásának legfontosabb pillére ez. Ha itt valami hiba csúszik a gépezetbe, akkor nem túlzás azt állítani, hogy mindennek vége. Ha a méret nem megfelelő, akkor majdnem mellékes, hogy amúgy a kiszemelt modell hogyan mutat, ha egyszer hordhatatlan, akkor lényegtelen a megjelenése.

Na, de mekkora az akkora? Először is gyermekcipő kiválasztásánál a legbiztosabb taktika, ami sikerre vezet, a próba. A személyes próba. A CCC üzleteiben ez országszerte számtalan városban könnyedén megszervezhető. Ugyanis a személyes tapasztalatszerzés folyamán derülhetnek ki a legfontosabb részletek, amik adott esetben online fel sem merülnek. De a méret szempontjából a fő az aktuális helyzethez való maximális igazodás.

Melyik a három leggyakoribb baki?

Az első, hogy a szülők az egy mérettel nagyobb cipőre voksolnak, mondván így legalább sokáig kitart a lábbeli, esetlegesen nem kell két hónap után kicserélni. Természetesen a takarékosság oldaláról nézve ez egy logikus felvetés, csak éppen a gyakorlatban károk nélkül kivitelezhetetlen. A nagy, pontosabban a túl nagy méret nem képes stabilitást borítékolni, ezért konkrétan a viselése balesetveszélyes. Amikor a lábak szabad mozgástere túlságosan nagy, akkor ez csúszkáláshoz, ezzel együtt instabilitáshoz vezet.

A túlságosan kicsi méret hátrányairól vélhetően nem kell hosszasan értekeznünk. Viszont abban a tekintetben mégis fontos róla szólni, hogy amikor a gyermek jelzi, hogy itt az idő a cserére, akkor nem jó ötlet várni, kicsit odázni a vásárlást. A kicsi méret megannyi fizikai kellemetlenséget generálhat, s ami talán a legnagyobb gond, hogy a folyamatos stressz, ami a lábakat éri, végül deformációk formájában is megmutatkozhat, mint például tyúkszem vagy bőrkeményedés. A CCC széles választékában számtalan gyerekmodell áll rendelkezésre, ezért ha a lurkó szól, akkor a legjobb azonnal cselekedni.

Végül a harmadik aspektusa a méret kérdésének az azon tényezők számbavétele, amik befolyásolhatják a lábak jelenlegi méretét. Hogy mire gondolunk? Például a vastag zoknira, ami azért télen nem ritka viselet. Igen ám, de a jelenléte akár fél méretnyi pluszt is jelenthet, azaz nem jó ötlet figyelmen kívül hagyni.

Mi újság a külsővel?

A CCC online felületén sorakoznak a legtrendibb gyerek bakancsok, amiket úgy alkottak meg a tervezők, hogy színesek, mintásak, vidámak legyenek. Öröm rájuk nézni, ez tény. Azok a gyermekek pedig, akik némi egyszerűségre vágynak, simán voksolhatnak az egyszínű, fekete vagy világos árnyalatú alternatívákra.

A lényeg, hogy a gyermekeknek szánt modellek kellem tekintetében sem vallanak szégyent, ami egyébként pont a lurkók szempontjából fontos meggyőző érv, mivel már az óvodában roppantul fajsúlyos dilemma, hogy hogyan néz ki a hordott lábbeli.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére