Jelenlegi hely

Meddig drágulnak az ingatlanok Miskolcon?

2021-ben és 2022 elején is a gyors ingatlan áremelkedés jellemezte Magyarországot. A gyors áremelkedés kiemelkedően volt érezhető Budapesten és az agglomerációjában és Debrecenben. A megveszLAK.hu országos ingatlan hirdetési portálnál megnéztük, hogyan alakultak az ingatlan árak Miskolcon az utóbbi egy évben.

Miskolci házak átlagos négyzetméterára

Míg 2021 júniusában még a 283.000-t sem érte el az eladó miskolci házak átlagos négyzetméterára, addig 2022 májusában már közel százezer forinttal (281.000Ft/m2) kértek többet az eladók négyzetméterenként, vagyis több, mint harmadával nőtt az eladó miskolci házak ára az utóbbi egy évben.

Az áremelkedés persze nem volt teljesen egyenletes. Az első nagyobb emelkedés 2021 június és szeptember között történt. Egy kis októberi kompenzáció után kicsit lassabb emelkedés következett 2022 januárjáig.

2022 februárjától viszont meredeken emelkedni kezdett a házak négyzetméterára Miskolcon. A januári 315000 forintos négyzetméter átlagár 5 hónap alatt ugrott fel 381000 forintra. Ilyen rövid idő alatt ez nagyon durva drágulás.

Miskolci lakások átlagos négyzetméterára

A miskolci eladó lakások áremelkedése hasonló mértékű volt, de másképpen alakult, mint a miskolci házak esetében. 2021 júniusában 337.000 forintot kértek az eladók a lakások négyzetméteréért. Augusztusig ez csak kis emelkedést mutatott (344.000-re drágult a lakások négyzetméterára).

2021 szeptemberétől meglódultak az árak és egy folyamatosan és meredeken emelkedő négyzetméterárakkal találkozhattak a Miskolcon lakást keresők. Havi szinten nőttek az árak 10-12.000 forinttal egészen 2022 februárjáig, amikortól is egy kicsit lassulni kezdett a drágulás. Áprilisig átlagosan havi 5-7.000-el nőttek a négyzetméterárak a miskolci lakáspiacon.

2022 májusában tovább lassult az áremelkedés. Áprilishoz képest már csak 4.000 forinttal lett drágább a lakások négyzetmétere. Elképzelhető, hogy az árak már a csúcs közelébe értek.

Konklúzió

Az eladó ingatlanok magas ára miatt sokan inkább miskolci albérletet keresnek. Úgy tűnik, hogy a miskolci házak ára még nem ért a maximum közelébe, de a négyzetméterenként átlagosan 70000 forinttal drágább lakások ára, már a csúcs közelébe jutott. Aki mostanában tervezi ház vásárlását, annak érdeme mielőbb belevágnia, megelőzve a további drágulást.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére