Jelenlegi hely

Meddig drágulnak az ingatlanok Miskolcon?

2021-ben és 2022 elején is a gyors ingatlan áremelkedés jellemezte Magyarországot. A gyors áremelkedés kiemelkedően volt érezhető Budapesten és az agglomerációjában és Debrecenben. A megveszLAK.hu országos ingatlan hirdetési portálnál megnéztük, hogyan alakultak az ingatlan árak Miskolcon az utóbbi egy évben.

Miskolci házak átlagos négyzetméterára

Míg 2021 júniusában még a 283.000-t sem érte el az eladó miskolci házak átlagos négyzetméterára, addig 2022 májusában már közel százezer forinttal (281.000Ft/m2) kértek többet az eladók négyzetméterenként, vagyis több, mint harmadával nőtt az eladó miskolci házak ára az utóbbi egy évben.

Az áremelkedés persze nem volt teljesen egyenletes. Az első nagyobb emelkedés 2021 június és szeptember között történt. Egy kis októberi kompenzáció után kicsit lassabb emelkedés következett 2022 januárjáig.

2022 februárjától viszont meredeken emelkedni kezdett a házak négyzetméterára Miskolcon. A januári 315000 forintos négyzetméter átlagár 5 hónap alatt ugrott fel 381000 forintra. Ilyen rövid idő alatt ez nagyon durva drágulás.

Miskolci lakások átlagos négyzetméterára

A miskolci eladó lakások áremelkedése hasonló mértékű volt, de másképpen alakult, mint a miskolci házak esetében. 2021 júniusában 337.000 forintot kértek az eladók a lakások négyzetméteréért. Augusztusig ez csak kis emelkedést mutatott (344.000-re drágult a lakások négyzetméterára).

2021 szeptemberétől meglódultak az árak és egy folyamatosan és meredeken emelkedő négyzetméterárakkal találkozhattak a Miskolcon lakást keresők. Havi szinten nőttek az árak 10-12.000 forinttal egészen 2022 februárjáig, amikortól is egy kicsit lassulni kezdett a drágulás. Áprilisig átlagosan havi 5-7.000-el nőttek a négyzetméterárak a miskolci lakáspiacon.

2022 májusában tovább lassult az áremelkedés. Áprilishoz képest már csak 4.000 forinttal lett drágább a lakások négyzetmétere. Elképzelhető, hogy az árak már a csúcs közelébe értek.

Konklúzió

Az eladó ingatlanok magas ára miatt sokan inkább miskolci albérletet keresnek. Úgy tűnik, hogy a miskolci házak ára még nem ért a maximum közelébe, de a négyzetméterenként átlagosan 70000 forinttal drágább lakások ára, már a csúcs közelébe jutott. Aki mostanában tervezi ház vásárlását, annak érdeme mielőbb belevágnia, megelőzve a további drágulást.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére