Jelenlegi hely

Meddig drágulnak az ingatlanok Miskolcon?

2021-ben és 2022 elején is a gyors ingatlan áremelkedés jellemezte Magyarországot. A gyors áremelkedés kiemelkedően volt érezhető Budapesten és az agglomerációjában és Debrecenben. A megveszLAK.hu országos ingatlan hirdetési portálnál megnéztük, hogyan alakultak az ingatlan árak Miskolcon az utóbbi egy évben.

Miskolci házak átlagos négyzetméterára

Míg 2021 júniusában még a 283.000-t sem érte el az eladó miskolci házak átlagos négyzetméterára, addig 2022 májusában már közel százezer forinttal (281.000Ft/m2) kértek többet az eladók négyzetméterenként, vagyis több, mint harmadával nőtt az eladó miskolci házak ára az utóbbi egy évben.

Az áremelkedés persze nem volt teljesen egyenletes. Az első nagyobb emelkedés 2021 június és szeptember között történt. Egy kis októberi kompenzáció után kicsit lassabb emelkedés következett 2022 januárjáig.

2022 februárjától viszont meredeken emelkedni kezdett a házak négyzetméterára Miskolcon. A januári 315000 forintos négyzetméter átlagár 5 hónap alatt ugrott fel 381000 forintra. Ilyen rövid idő alatt ez nagyon durva drágulás.

Miskolci lakások átlagos négyzetméterára

A miskolci eladó lakások áremelkedése hasonló mértékű volt, de másképpen alakult, mint a miskolci házak esetében. 2021 júniusában 337.000 forintot kértek az eladók a lakások négyzetméteréért. Augusztusig ez csak kis emelkedést mutatott (344.000-re drágult a lakások négyzetméterára).

2021 szeptemberétől meglódultak az árak és egy folyamatosan és meredeken emelkedő négyzetméterárakkal találkozhattak a Miskolcon lakást keresők. Havi szinten nőttek az árak 10-12.000 forinttal egészen 2022 februárjáig, amikortól is egy kicsit lassulni kezdett a drágulás. Áprilisig átlagosan havi 5-7.000-el nőttek a négyzetméterárak a miskolci lakáspiacon.

2022 májusában tovább lassult az áremelkedés. Áprilishoz képest már csak 4.000 forinttal lett drágább a lakások négyzetmétere. Elképzelhető, hogy az árak már a csúcs közelébe értek.

Konklúzió

Az eladó ingatlanok magas ára miatt sokan inkább miskolci albérletet keresnek. Úgy tűnik, hogy a miskolci házak ára még nem ért a maximum közelébe, de a négyzetméterenként átlagosan 70000 forinttal drágább lakások ára, már a csúcs közelébe jutott. Aki mostanában tervezi ház vásárlását, annak érdeme mielőbb belevágnia, megelőzve a további drágulást.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére