Jelenlegi hely

Krízisek és katarzisok a házasságban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, a Házasság hete országos programsorozatához kapcsolódóan konferenciát szervez Miskolcon.

Változatos programrepertoárral készülnek, amely értékes és érdekes előadások során mutatja be a fenti téma különböző aspektusait, amelyek egyaránt érdekesek lehetnek a családokkal foglalkozó intézmény- és ellátórendszer tagjai, az őket képviselő civil szervezetek és az egyéni (házasságban, családban élő, vagy azt tervező) résztvevők számára. 

A konferencia törzsprogramja 3 órás, ezt követően pedig szendvicsebéddel és kötetlen beszélgetési, ismerkedési lehetőséggel várják a regisztrált résztvevőket.

 A konferencia 2022. február 17. csütörtök lesz, 9.30-13.00 óra között. Helyszíne a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat díszterme. Fővédnöke és meghívott díszvendége Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke lesz.

A konferencia részletes programja a következő:
9.30-10.00         regisztráció
10.00-10.15       megnyitó, köszöntők (Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke,
                          Jernei Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője)
10.15-10.45       Pócsi Orsolya (a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézet oktatója): Hogyan működnek a normatív családi krízisek?
10.45-11.15       Dr. Lubinszki Mária (Miskolci Egyetem Tanárképző Intézet tanszékvezető egyetemi docens): Meghasonlott sorsok teremtőereje – transzgenerációs minták a családban
11.15-11.30       kávészünet
11.30-11.40       Sándor-Lenkei Aida (szakmai vezető, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális- és Fejlesztő Központ, Miskolc Krízisambulancia):
                          A kapcsolati erőszak áldozatainak segítése
11.40-11.50       Doszpoly Orsolya (Miskolci Áldozatsegítő Központ és az éjjel-nappal hívható 0-24 órában működő Áldozatsegítő Vonal koordinátora):
                          Az állami áldozatsegítésben elérhető támogatások, szolgáltatások, különös tekintettel az esetlegesen a családokat érintő bűncselekmények vonatkozásában
11.50-12.20       Bedő Imre (a Férfiak Klubja alapítója): A férfiak családi és demográfiai felelőssége és lehetősége
12.20-12.30       Hiripi Edina (Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom miskolci szervezeti vezető): a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom bemutatása
12.30-13.00       Dr. Engler Ágnes (tudományos elnökhelyettes, Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért): A családban rejlő erőforrások
13.00                 szendvicsebéd

A programon való részvétel lehetősége térítésmentes, viszont regisztrációhoz kötött, melyet a következő linken szükséges megtenni: https://forms.gle/sNqHJFUMqTfxchPG7

Minden részrvevő hasznos és élménynyekben gazdag konferencián vehet részt a a Házasság hete országos programsorozatához kapcsolódóan.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére