Jelenlegi hely

Kerékpáros felfedezőút a tokaji Kopasz-hegy környékén!

Az aktív életmód kedvelői számára örömteli hír, hogy biztonságosabbá vált a tokaji Kopasz-hegy lábánál fekvő települések - Tokaj, Tarcal és Bodrogkeresztúr - kerékpáros elérése. Az új kerékpáros útvonalak az „Aktív turisztikai hálózatok fejlesztése Tokaj-Hegyalján – Tokaj kör kerékpáros útvonal megvalósításának I. üteme” című projekt keretein belül épültek ki, melynek távlati célja, hogy a Kopasz-hegy kerékpárral is biztonságosan körbejárható legyen. A jelenlegi készültségi fok Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr települések kerékpáros elérését teszik lehetővé.

A teljes Tokaj-kör mintegy 19 kilométer hosszú lesz, a mostani fejlesztésekkel 6,7 kilométeren épültek új útszakaszok, így jelenleg már mintegy 13 kilométeres útvonalat járhatunk be a Kopasz-hegy körül. Az útszakaszok mentén kerékpáros pihenőhelyek is kiépültek: az egyik a Tisza-parti kisvárosban, Rakamazon, a másik pedig Bodrogkeresztúron kapott helyet a Lebuj Fogadó mellett. A rakamazi pihenő a Teknősház közvetlen közelében épült ki, így akár ez lehet a túra kiindulópontja.

Az új kerékpáros útvonalak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget ígérnek a természet szerelmesei és a sportbarátok számára egyaránt. Az idelátogatók nem csak a Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borvidék különleges tájait fedezhetik fel, hanem egyedülálló Tokaji borokat is megkóstolhatnak és megismerhetik a helyi borkultúrát is. A kerékpáros felfedezésre a tavaszi és a nyári hónapok a legalkalmasabbak. Nem csak az aktív időtöltéshez kedvező időjárás miatt, hanem azért is, mert ilyenkor mutatja a táj a leggyönyörűbb arcát.

Ne várj tovább, indulj útnak már ezen a hétvégén!

Nézzük meg, milyen újdonságok várnak

Rakamaz és Bodrogkeresztúr új kerékpáros pihenőhelyein kerékpár-támaszok és a gyermek kerékpárok méretéhez igazodó kerékpártárolók épültek ki. Tokaj belterületén is korszerű, széles kerékpárút készült el, valamint Tarcal és Bodrogkeresztúr között is megvalósul a kerékpáros összeköttetés. A kirándulók számára információs táblarendszer is segíti a tájékozódást.

A tokaji szakasz a Fesztiválkatlantól a Tisza-hídig az új, modern, 3-4,5 méter széles új kerékpárúton vezet, amely a Bodrog közelében haladva a Kenubázis mellett is elvezet. A Kenubázis közelsége remek lehetőséget kínál arra, hogy a szárazföldi mellett a vízisportokat is kipróbáljunk, hiszen a kettő együtt igazán tartalmas kirándulást ígér. A város központjától Tarcal felé a régi kerékpárúton folytathatjuk az az utat.

Tarcal településre érve érdemes a 38-as számú főúttal párhuzamos mellékutcán tovább haladni. A község belterületén az Áldó Krisztus szobor parkolójának környezetében egy napelemes energiaforrású elektromos kerékpár töltőállomással is találkozhatunk. Ezen az állomáson járva nem érdemes kihagyni a Kopasz-hegy, a tarcali bányató és az Áldó Krisztus szobor meglátogatását. A következő szakasz Tarcaltól Bodrogkeresztúr felé vezet a 3616. jelű úton 3,5 méter szélességben a Lebuj Fogadó melletti kerékpáros pihenőhelyig.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére