Jelenlegi hely

Kerékpáros felfedezőút a tokaji Kopasz-hegy környékén!

Az aktív életmód kedvelői számára örömteli hír, hogy biztonságosabbá vált a tokaji Kopasz-hegy lábánál fekvő települések - Tokaj, Tarcal és Bodrogkeresztúr - kerékpáros elérése. Az új kerékpáros útvonalak az „Aktív turisztikai hálózatok fejlesztése Tokaj-Hegyalján – Tokaj kör kerékpáros útvonal megvalósításának I. üteme” című projekt keretein belül épültek ki, melynek távlati célja, hogy a Kopasz-hegy kerékpárral is biztonságosan körbejárható legyen. A jelenlegi készültségi fok Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr települések kerékpáros elérését teszik lehetővé.

A teljes Tokaj-kör mintegy 19 kilométer hosszú lesz, a mostani fejlesztésekkel 6,7 kilométeren épültek új útszakaszok, így jelenleg már mintegy 13 kilométeres útvonalat járhatunk be a Kopasz-hegy körül. Az útszakaszok mentén kerékpáros pihenőhelyek is kiépültek: az egyik a Tisza-parti kisvárosban, Rakamazon, a másik pedig Bodrogkeresztúron kapott helyet a Lebuj Fogadó mellett. A rakamazi pihenő a Teknősház közvetlen közelében épült ki, így akár ez lehet a túra kiindulópontja.

Az új kerékpáros útvonalak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget ígérnek a természet szerelmesei és a sportbarátok számára egyaránt. Az idelátogatók nem csak a Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borvidék különleges tájait fedezhetik fel, hanem egyedülálló Tokaji borokat is megkóstolhatnak és megismerhetik a helyi borkultúrát is. A kerékpáros felfedezésre a tavaszi és a nyári hónapok a legalkalmasabbak. Nem csak az aktív időtöltéshez kedvező időjárás miatt, hanem azért is, mert ilyenkor mutatja a táj a leggyönyörűbb arcát.

Ne várj tovább, indulj útnak már ezen a hétvégén!

Nézzük meg, milyen újdonságok várnak

Rakamaz és Bodrogkeresztúr új kerékpáros pihenőhelyein kerékpár-támaszok és a gyermek kerékpárok méretéhez igazodó kerékpártárolók épültek ki. Tokaj belterületén is korszerű, széles kerékpárút készült el, valamint Tarcal és Bodrogkeresztúr között is megvalósul a kerékpáros összeköttetés. A kirándulók számára információs táblarendszer is segíti a tájékozódást.

A tokaji szakasz a Fesztiválkatlantól a Tisza-hídig az új, modern, 3-4,5 méter széles új kerékpárúton vezet, amely a Bodrog közelében haladva a Kenubázis mellett is elvezet. A Kenubázis közelsége remek lehetőséget kínál arra, hogy a szárazföldi mellett a vízisportokat is kipróbáljunk, hiszen a kettő együtt igazán tartalmas kirándulást ígér. A város központjától Tarcal felé a régi kerékpárúton folytathatjuk az az utat.

Tarcal településre érve érdemes a 38-as számú főúttal párhuzamos mellékutcán tovább haladni. A község belterületén az Áldó Krisztus szobor parkolójának környezetében egy napelemes energiaforrású elektromos kerékpár töltőállomással is találkozhatunk. Ezen az állomáson járva nem érdemes kihagyni a Kopasz-hegy, a tarcali bányató és az Áldó Krisztus szobor meglátogatását. A következő szakasz Tarcaltól Bodrogkeresztúr felé vezet a 3616. jelű úton 3,5 méter szélességben a Lebuj Fogadó melletti kerékpáros pihenőhelyig.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Sokunk, önmagunknak feltett napi kérdése ez, "Miért nem tudsz fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére