Jelenlegi hely

A játékosság néha jól jön, néha követelmény

A lakberendezés egy igazi kaland, ami megannyi felfedezéssel jár együtt „kéz a kézben”. Viszont akad olyan helyzet, amikor a játékosság inkább elvárás. Természetesen a lurkók rezidenciájának szépítésére gondolunk.

Miben különbözik a gyerekszoba a többi helyiségtől?

Abban mindenképpen, hogy a mesés látvány az esetében épp úgy elengedhetetlen, mint a funkcionális berendezés. A gyerek bútorok akkor megfelelőek, ha bírják a strapát. Márpedig kihívásból garantáltan akad bőven, mert még a legszelídebb gyerkőcök is rombolnak olykor-olykor. Igaz, ők ezt játéknak hívják. Szóval a játszás során előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek, amik egyetlen egy esetben tolerálhatóak jól. Ha a berendezési tárgyak ellenállnak a különböző mértékű fizikai és mechanikai hatásoknak. Már amennyire tudnak természetesen, mert egy bizonyos fokozat felett már majdnem minden mindegy. De az anyagválasztás éppen emiatt lényeges.

Mindenesetre az elsődleges cél tehát a nagyfokú ellenállóság preferálása. Aztán a funkcionalitáshoz tartozik a könnyű kezelhetőség, az átlátható szerkezet, az egyszerű pakolás és rendtartás. Utóbbi egy darabig úgyis a szülők dolga. A külső tekintetében a mesés jegyek mindig előnyt élveznek a gyermekek szemében. Nekik teljesen mindegy, hogy amúgy a lakás aktuálisan milyen stílust képvisel. De általában a különböző nézőpontok pazarul közös nevezőre hozhatóak, mindenki legnagyobb örömére.

Az emeletes ágy az egyik legjobb bútor, ami csak szóba jöhet. Főleg testvéreknél. Egyrészt ez az a struktúra, amit többnyire minden lurkó imád. Másrészt helytakarékosságban verhetetlen. Főleg, hogy az egyéb kiegészítőkkel ellátott modellekkel még több terület spórolható meg. Ez egy alapvetően kis alapterületű gyermekszobában aranyat érő pozitívum!

Mihez mi passzoljon?

A gyerektextíliák feltehetik az i-re a pontot. Különösen akkor, ha színükkel, mintáikkal egy az egyben összhangot alkotnak a szoba többi berendezési elemével. A szabad szemmel is jól érzékelhető harmónia barátságos, játékra hívó, szeretetet árasztó atmoszférát teremthet.

A fotó forrása: Olesia Bilkei / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére