Jelenlegi hely

Játékok a gyerekeknek – azt vegyük, amit szeretnének, vagy próbáljuk befolyásolni őket?

Azok, akik nem szeretnek mindennel az utolsó pillanatban kapkodni, ezért mindennek időben nekifognak, jó eséllyel már a kora őszi napokon elkezdenek gondolkodni a gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékokon. Ilyenkor még van idő kényelmesen felmérni a kínálatot, mindent beszerezni, nem kell attól félni, hogy a decemberi hajrában elkapkodják előlünk, amit nagy nehezen kitaláltunk.

Mit vegyünk a gyereknek?

Bármilyen jól ismerjük is a gyermekeinket, az ünnepek előtt sokan esünk gondolkodóba, vajon mivel lepjük meg őket. A kicsikkel még nem olyan nehéz, a nagyobbaknak azonban már vannak vágyaik, preferenciáik, és ezek néha nem feltétlenül egyeznek azzal, amit mi értelmes vagy jó játéknak gondolunk. Vagy egyszerűen csak már sok van belőle, és nem akarunk egy ezredik példányt venni kiasutóból, Barbie-babából vagy legóból.

Ha végignézzük az olyan nagy webáruházak oldalait, mint az Alza, sok ötletet kaphatunk. A bőség zavara azonban lehet, hogy csak még jobban megnehezíti a feladatot, de ha találunk is szerintünk jó játékot, vajon az fog tetszeni a gyereknek is?

Legyen meg a kívánság, de mutassunk újat is

Sok szülőnek dilemma, hogy megvegye-e azt, aminek tuti örül a gyerkőc, vagy valami teljesen újjal álljon elő? Nos, az első biztos siker, de közben nem igazán tágul a csemete érdeklődési köre. A második kockázatos: lehet nagy siker, de totális mellélövés is. Szülőként ugyanakkor érdemes néha kicsit terelgetni utódainkat a játékok világában, mert magától honnan tudná, hogy létezik más típusú játék, ha nem mutatjuk meg neki?

Számos kisgyerekesnél jól bevált recept, hogy a gyermek karácsonyra, szülinapra kap valamit, amit ő maga nagyon szeretne, mellé pedig olyasmit, amit nem ismer, vagy csak felületesen. Így megveheti az ember az ezredik autópályát, de az is lehet, hogy a mellé választott új társas a család kedvence lesz a következő hónapokban.

Apropó, ezredik kisautó: hidd el, ez csak nekünk, felnőtteknek érződik úgy, hogy ugyanazt kapja a gyerek, mint tavaly, és ez unalmas. Neki nem unalmas: ő szeret autózni, babázni, legózni, neki egy új darab vagy új szett óriási örömet okoz és nagyon izgalmas. Szóval attól még, hogy van már egy zsák kisautója, nyugodtan vehetsz még párat: ő nem úgy éli meg, hogy ez ugyanaz.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére