Jelenlegi hely

Játékok a gyerekeknek – azt vegyük, amit szeretnének, vagy próbáljuk befolyásolni őket?

Azok, akik nem szeretnek mindennel az utolsó pillanatban kapkodni, ezért mindennek időben nekifognak, jó eséllyel már a kora őszi napokon elkezdenek gondolkodni a gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékokon. Ilyenkor még van idő kényelmesen felmérni a kínálatot, mindent beszerezni, nem kell attól félni, hogy a decemberi hajrában elkapkodják előlünk, amit nagy nehezen kitaláltunk.

Mit vegyünk a gyereknek?

Bármilyen jól ismerjük is a gyermekeinket, az ünnepek előtt sokan esünk gondolkodóba, vajon mivel lepjük meg őket. A kicsikkel még nem olyan nehéz, a nagyobbaknak azonban már vannak vágyaik, preferenciáik, és ezek néha nem feltétlenül egyeznek azzal, amit mi értelmes vagy jó játéknak gondolunk. Vagy egyszerűen csak már sok van belőle, és nem akarunk egy ezredik példányt venni kiasutóból, Barbie-babából vagy legóból.

Ha végignézzük az olyan nagy webáruházak oldalait, mint az Alza, sok ötletet kaphatunk. A bőség zavara azonban lehet, hogy csak még jobban megnehezíti a feladatot, de ha találunk is szerintünk jó játékot, vajon az fog tetszeni a gyereknek is?

Legyen meg a kívánság, de mutassunk újat is

Sok szülőnek dilemma, hogy megvegye-e azt, aminek tuti örül a gyerkőc, vagy valami teljesen újjal álljon elő? Nos, az első biztos siker, de közben nem igazán tágul a csemete érdeklődési köre. A második kockázatos: lehet nagy siker, de totális mellélövés is. Szülőként ugyanakkor érdemes néha kicsit terelgetni utódainkat a játékok világában, mert magától honnan tudná, hogy létezik más típusú játék, ha nem mutatjuk meg neki?

Számos kisgyerekesnél jól bevált recept, hogy a gyermek karácsonyra, szülinapra kap valamit, amit ő maga nagyon szeretne, mellé pedig olyasmit, amit nem ismer, vagy csak felületesen. Így megveheti az ember az ezredik autópályát, de az is lehet, hogy a mellé választott új társas a család kedvence lesz a következő hónapokban.

Apropó, ezredik kisautó: hidd el, ez csak nekünk, felnőtteknek érződik úgy, hogy ugyanazt kapja a gyerek, mint tavaly, és ez unalmas. Neki nem unalmas: ő szeret autózni, babázni, legózni, neki egy új darab vagy új szett óriási örömet okoz és nagyon izgalmas. Szóval attól még, hogy van már egy zsák kisautója, nyugodtan vehetsz még párat: ő nem úgy éli meg, hogy ez ugyanaz.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan munka napját áprilisban ünnepeljük, persze ez egy olyan ünnep, amit általában elfelejtünk, vagy inkább nem is tudunk róla. De mi is az a láthatatlan munka? Ha nagyon röviden akarnám megfogalmazni, akkor mindaz a munka, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem.
Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Két cuki nyuszit hoztunk a húsvéti asztal díszítéséhez.
Fűszernövények tavasztól őszig

Fűszernövények tavasztól őszig

A fűszernövények használata a konyhában reneszánszát éli. Régen – és sok helyen ma is – megtalálhatók a kiskertekben vagy cserepekben az erkélyeken, teraszokon.
Ugrás az oldal tetejére