Jelenlegi hely

Indukciós vagy gáztűzhely? Segítünk a választásban!

Az indukciós tűzhely képes a leghatékonyabb működésre, ennek a legbiztonságosabb a kialakítása, valamint ez a legkönnyebben tisztítható főzőalkalmatosság. A gáztűzhelynek is akadnak előnyei, ilyen az ára, az azonnali hőszolgáltatás, valamint hogy bármilyen tűzálló edénnyel működik. Ebből a két verzióból kell választani, ha vásárláson gondolkozunk.

Tűzhelyvásárlás előtt, de minimum közben el kell dönteni, milyen típusból választ az ember. Alapvetően a gáztűzhelyek és az indukciós megoldások között vacillálnak a legtöbben, jogosan, hiszen mindkét verziónak megvannak a maga előnyei. Többféle szempont alapján lehet különbséget tenni közöttük, ezeket néztük végig felhasználói szemmel.

Felhasználóbarát megoldás az indukciós tűzhely

A modern és elegáns kinézetű indukciós tűzhely működése a leghatékonyabb. Egyértelműen ez teljesít a legjobban a főzési idő terén, azaz minden körülmények között valódi társnak bizonyul a rohanó világunkban. Ami az irányíthatóságát illeti, felhasználóbarát, kényelmes kialakítású a legtöbb termék, néhány érintés elég a működtetéséhez. A gáztűzhely kezelése sem bonyolult, ám az mindenképp az indukciós mögé sorolja, hogy nem tudunk rajta pontos hőfokot állítani – a gombok erre alkalmatlanok.

Erős érv még az indukciós főzőlap mellett a biztonság, azaz hogy nincs szükség nyílt láng használatára. A modern okoseszközök ráadásul azt is érzékelik, mikor van rajtuk edény, eszerint működnek, majd önállóan kikapcsolnak, ha már nem használja azokat az ember. A családi otthonokban pedig az is fontos, hogy a gyermekek biztonságára külön funkciókkal ügyelnek a gyártók. A gáztűzhely ezzel szemben veszélyes lehet, egyrészt a gáz, másrészt a nyílt láng miatt, ezért mindig oda kell figyelni a használatánál.

Tartsuk szem előtt az energiahatékonyságot

Ha a tisztíthatóságot említjük, abban is az indukciós tűzhely nyer. Mivel tükörsima a felülete, könnyebb azt letörölni, néhány mozdulattal napi szinten tisztán tartható. A gáztűzhely egészen más helyzetből indul: ennek takarítása külön rituálé egy háziasszony számára, a felületre ráégett ételmaradékok ugyanis a legmakacsabb szennyeződések közé tartoznak.

Meg kell említenünk még az egyre fontosabb energiahatékonyságot, amelyben verhetetlen az indukciós változat: az eszköz csak az edényeket melegíti, nem pazarol felesleges energiát, ezzel spórol a tulajdonosának, de a konyhát sem forrósítja fel úgy, mint a gázos verzió.

Azonnali megoldás a gáztűzhely, ráadásul olcsó is

Említsük meg a gáztűzhelyek előnyeit, ezekből is találni ugyanis néhányat. Bár régebbi technológiáról beszélünk, még mindig a gáz teljesít nulláról indulva a leggyorsabban, hiszen a bekapcsolásától kezdve azonnal a megfelelő hőmérsékletet szolgáltatja. Fontos, hogy bármilyen edényt lehet rajta használni – persze csak olyanokból, amelyek hőállóak.

Szintén a gáztűzhely mellett szól az árazás: a legtöbb esetben ezek az olcsóbb megoldások. Ha azonban összetetten nézzük a kérdést, beleszámoljuk a működtetési költséget, valamint az esetleges karbantartásokat, ár-érték arányban az indukciós főzőlap az okosabb választás.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére