Jelenlegi hely

Indukciós vagy gáztűzhely? Segítünk a választásban!

Az indukciós tűzhely képes a leghatékonyabb működésre, ennek a legbiztonságosabb a kialakítása, valamint ez a legkönnyebben tisztítható főzőalkalmatosság. A gáztűzhelynek is akadnak előnyei, ilyen az ára, az azonnali hőszolgáltatás, valamint hogy bármilyen tűzálló edénnyel működik. Ebből a két verzióból kell választani, ha vásárláson gondolkozunk.

Tűzhelyvásárlás előtt, de minimum közben el kell dönteni, milyen típusból választ az ember. Alapvetően a gáztűzhelyek és az indukciós megoldások között vacillálnak a legtöbben, jogosan, hiszen mindkét verziónak megvannak a maga előnyei. Többféle szempont alapján lehet különbséget tenni közöttük, ezeket néztük végig felhasználói szemmel.

Felhasználóbarát megoldás az indukciós tűzhely

A modern és elegáns kinézetű indukciós tűzhely működése a leghatékonyabb. Egyértelműen ez teljesít a legjobban a főzési idő terén, azaz minden körülmények között valódi társnak bizonyul a rohanó világunkban. Ami az irányíthatóságát illeti, felhasználóbarát, kényelmes kialakítású a legtöbb termék, néhány érintés elég a működtetéséhez. A gáztűzhely kezelése sem bonyolult, ám az mindenképp az indukciós mögé sorolja, hogy nem tudunk rajta pontos hőfokot állítani – a gombok erre alkalmatlanok.

Erős érv még az indukciós főzőlap mellett a biztonság, azaz hogy nincs szükség nyílt láng használatára. A modern okoseszközök ráadásul azt is érzékelik, mikor van rajtuk edény, eszerint működnek, majd önállóan kikapcsolnak, ha már nem használja azokat az ember. A családi otthonokban pedig az is fontos, hogy a gyermekek biztonságára külön funkciókkal ügyelnek a gyártók. A gáztűzhely ezzel szemben veszélyes lehet, egyrészt a gáz, másrészt a nyílt láng miatt, ezért mindig oda kell figyelni a használatánál.

Tartsuk szem előtt az energiahatékonyságot

Ha a tisztíthatóságot említjük, abban is az indukciós tűzhely nyer. Mivel tükörsima a felülete, könnyebb azt letörölni, néhány mozdulattal napi szinten tisztán tartható. A gáztűzhely egészen más helyzetből indul: ennek takarítása külön rituálé egy háziasszony számára, a felületre ráégett ételmaradékok ugyanis a legmakacsabb szennyeződések közé tartoznak.

Meg kell említenünk még az egyre fontosabb energiahatékonyságot, amelyben verhetetlen az indukciós változat: az eszköz csak az edényeket melegíti, nem pazarol felesleges energiát, ezzel spórol a tulajdonosának, de a konyhát sem forrósítja fel úgy, mint a gázos verzió.

Azonnali megoldás a gáztűzhely, ráadásul olcsó is

Említsük meg a gáztűzhelyek előnyeit, ezekből is találni ugyanis néhányat. Bár régebbi technológiáról beszélünk, még mindig a gáz teljesít nulláról indulva a leggyorsabban, hiszen a bekapcsolásától kezdve azonnal a megfelelő hőmérsékletet szolgáltatja. Fontos, hogy bármilyen edényt lehet rajta használni – persze csak olyanokból, amelyek hőállóak.

Szintén a gáztűzhely mellett szól az árazás: a legtöbb esetben ezek az olcsóbb megoldások. Ha azonban összetetten nézzük a kérdést, beleszámoljuk a működtetési költséget, valamint az esetleges karbantartásokat, ár-érték arányban az indukciós főzőlap az okosabb választás.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.
Ugrás az oldal tetejére