Jelenlegi hely

Indukciós vagy gáztűzhely? Segítünk a választásban!

Az indukciós tűzhely képes a leghatékonyabb működésre, ennek a legbiztonságosabb a kialakítása, valamint ez a legkönnyebben tisztítható főzőalkalmatosság. A gáztűzhelynek is akadnak előnyei, ilyen az ára, az azonnali hőszolgáltatás, valamint hogy bármilyen tűzálló edénnyel működik. Ebből a két verzióból kell választani, ha vásárláson gondolkozunk.

Tűzhelyvásárlás előtt, de minimum közben el kell dönteni, milyen típusból választ az ember. Alapvetően a gáztűzhelyek és az indukciós megoldások között vacillálnak a legtöbben, jogosan, hiszen mindkét verziónak megvannak a maga előnyei. Többféle szempont alapján lehet különbséget tenni közöttük, ezeket néztük végig felhasználói szemmel.

Felhasználóbarát megoldás az indukciós tűzhely

A modern és elegáns kinézetű indukciós tűzhely működése a leghatékonyabb. Egyértelműen ez teljesít a legjobban a főzési idő terén, azaz minden körülmények között valódi társnak bizonyul a rohanó világunkban. Ami az irányíthatóságát illeti, felhasználóbarát, kényelmes kialakítású a legtöbb termék, néhány érintés elég a működtetéséhez. A gáztűzhely kezelése sem bonyolult, ám az mindenképp az indukciós mögé sorolja, hogy nem tudunk rajta pontos hőfokot állítani – a gombok erre alkalmatlanok.

Erős érv még az indukciós főzőlap mellett a biztonság, azaz hogy nincs szükség nyílt láng használatára. A modern okoseszközök ráadásul azt is érzékelik, mikor van rajtuk edény, eszerint működnek, majd önállóan kikapcsolnak, ha már nem használja azokat az ember. A családi otthonokban pedig az is fontos, hogy a gyermekek biztonságára külön funkciókkal ügyelnek a gyártók. A gáztűzhely ezzel szemben veszélyes lehet, egyrészt a gáz, másrészt a nyílt láng miatt, ezért mindig oda kell figyelni a használatánál.

Tartsuk szem előtt az energiahatékonyságot

Ha a tisztíthatóságot említjük, abban is az indukciós tűzhely nyer. Mivel tükörsima a felülete, könnyebb azt letörölni, néhány mozdulattal napi szinten tisztán tartható. A gáztűzhely egészen más helyzetből indul: ennek takarítása külön rituálé egy háziasszony számára, a felületre ráégett ételmaradékok ugyanis a legmakacsabb szennyeződések közé tartoznak.

Meg kell említenünk még az egyre fontosabb energiahatékonyságot, amelyben verhetetlen az indukciós változat: az eszköz csak az edényeket melegíti, nem pazarol felesleges energiát, ezzel spórol a tulajdonosának, de a konyhát sem forrósítja fel úgy, mint a gázos verzió.

Azonnali megoldás a gáztűzhely, ráadásul olcsó is

Említsük meg a gáztűzhelyek előnyeit, ezekből is találni ugyanis néhányat. Bár régebbi technológiáról beszélünk, még mindig a gáz teljesít nulláról indulva a leggyorsabban, hiszen a bekapcsolásától kezdve azonnal a megfelelő hőmérsékletet szolgáltatja. Fontos, hogy bármilyen edényt lehet rajta használni – persze csak olyanokból, amelyek hőállóak.

Szintén a gáztűzhely mellett szól az árazás: a legtöbb esetben ezek az olcsóbb megoldások. Ha azonban összetetten nézzük a kérdést, beleszámoljuk a működtetési költséget, valamint az esetleges karbantartásokat, ár-érték arányban az indukciós főzőlap az okosabb választás.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 3 évestől felnőtt korigBeküldési határidő: 2021. március 15.
Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Ugrás az oldal tetejére