Jelenlegi hely

Eszközök, amik megkönnyítik a kisbabás életet

Amikor egy pár kisbabát vár, rengeteg holmit kell beszereznie a pici érkezéséig. A kínálatokat elnézve azonban nagyon gyorsan elbizonytalanodnak, és rengeteg kérdés merül fel bennük: vajon mi az, ami tényleg kell? Nem fölösleges néhány holmi?

Mi az, ami nem létszükséglet, de jól jön?

Az az igazság, hogy minden baba más, és ami az egyik családban nélkülözhetetlen volt, az a másiknál elő se került. Van azonban néhány olyan eszköz, ami mindenkinek jól jöhet, ha kisbabája van. Ilyeneket igyekeztünk összeszedni, segítségül a leendő szülőknek – és ezek közül az Alza oldalán minden beszerezhető!

Az alábbiak jó szolgálatot tehetnek kisbaba mellett:

  • Játszószőnyeg. Bár lehet, hogy első gyermekes édesanyaként, az újszülöttedre nézve fel sem merül benned, hogy majd le fogod rakni a földre, de hidd el, le fogod. Ahogy elkezd mozgolódni, az ágyon, kanapén már nem lesz biztonságos, és bizony a mozgása is úgy fejlődik leginkább, ha teret adsz neki. Szerezz be egy figyelemfelkeltő, színes játszószőnyeget, és nyugodtan tedd le a picit a földre! Így nem fog megfázni, de ki tud bontakozni – nem mellesleg talán el is lesz magában, amíg esetleg megebédelsz.
  • Bébiőr. Nem állítjuk, hogy létszükséglet, de ha nagyobb házban laktok, akkor hatalmas segítség a bébiőr! Ha a pici alszik a szobájában, te nyugodtan kimehetsz teregetni, mosogatni, csinálhatod a dolgod, nem kell félpercenként beszaladgálnod megnézni, mert azt hiszed, hallottad a hangját (és igen, gyakran fogod azt hinni). A kamerás kivitel a legjobb, akkor még látod is, hogy minden rendben a babaszobában.
  • Érintésmentes lázmérő. Egy pici baba testhőjét megmérni valódi tortúra. Hónaljban gyakorlatilag lehetetlen, a végbeles mérésért pedig se az anya, se a baba nem rajong. Ma már nagyon jók az érintésmentes hőmérők, amikkel másodpercek alatt megmérheted a pici lázát – aranyat ér egy ilyen eszköz!
  • Légzésfigyelő. Ez az, ami alap kéne, hogy legyen. Minden szülő legrosszabb rémálma, hogy a gyermeke elfelejt levegőt venni. Ahelyett, hogy idegesen ellenőrizgetnéd folyton, inkább szerezz be egy jó minőségű légzésfigyelőt, és Te is nyugodtan alhatsz!
  • Pihenőszék. Erre sokan azt hiszik, hogy fölösleges – egészen addig, amíg a kicsi el nem éri azt a kort, amikor már kíváncsi, nézelődne, de még nem tud magától ülni. A letehetetlen baba egy pillanat alatt nyugis kisemberré változik a pihenőszékben, ahonnan végre kilát. Mértékkel használva hatalmas segítség lehet!

Szerezd be Te is a leghasznosabb eszközöket, hogy nyugodtan tölthesd a kisbabás napokat!

A fotó forrása:

Mark Agnor / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére