Jelenlegi hely

Eszközök, amik megkönnyítik a kisbabás életet

Amikor egy pár kisbabát vár, rengeteg holmit kell beszereznie a pici érkezéséig. A kínálatokat elnézve azonban nagyon gyorsan elbizonytalanodnak, és rengeteg kérdés merül fel bennük: vajon mi az, ami tényleg kell? Nem fölösleges néhány holmi?

Mi az, ami nem létszükséglet, de jól jön?

Az az igazság, hogy minden baba más, és ami az egyik családban nélkülözhetetlen volt, az a másiknál elő se került. Van azonban néhány olyan eszköz, ami mindenkinek jól jöhet, ha kisbabája van. Ilyeneket igyekeztünk összeszedni, segítségül a leendő szülőknek – és ezek közül az Alza oldalán minden beszerezhető!

Az alábbiak jó szolgálatot tehetnek kisbaba mellett:

  • Játszószőnyeg. Bár lehet, hogy első gyermekes édesanyaként, az újszülöttedre nézve fel sem merül benned, hogy majd le fogod rakni a földre, de hidd el, le fogod. Ahogy elkezd mozgolódni, az ágyon, kanapén már nem lesz biztonságos, és bizony a mozgása is úgy fejlődik leginkább, ha teret adsz neki. Szerezz be egy figyelemfelkeltő, színes játszószőnyeget, és nyugodtan tedd le a picit a földre! Így nem fog megfázni, de ki tud bontakozni – nem mellesleg talán el is lesz magában, amíg esetleg megebédelsz.
  • Bébiőr. Nem állítjuk, hogy létszükséglet, de ha nagyobb házban laktok, akkor hatalmas segítség a bébiőr! Ha a pici alszik a szobájában, te nyugodtan kimehetsz teregetni, mosogatni, csinálhatod a dolgod, nem kell félpercenként beszaladgálnod megnézni, mert azt hiszed, hallottad a hangját (és igen, gyakran fogod azt hinni). A kamerás kivitel a legjobb, akkor még látod is, hogy minden rendben a babaszobában.
  • Érintésmentes lázmérő. Egy pici baba testhőjét megmérni valódi tortúra. Hónaljban gyakorlatilag lehetetlen, a végbeles mérésért pedig se az anya, se a baba nem rajong. Ma már nagyon jók az érintésmentes hőmérők, amikkel másodpercek alatt megmérheted a pici lázát – aranyat ér egy ilyen eszköz!
  • Légzésfigyelő. Ez az, ami alap kéne, hogy legyen. Minden szülő legrosszabb rémálma, hogy a gyermeke elfelejt levegőt venni. Ahelyett, hogy idegesen ellenőrizgetnéd folyton, inkább szerezz be egy jó minőségű légzésfigyelőt, és Te is nyugodtan alhatsz!
  • Pihenőszék. Erre sokan azt hiszik, hogy fölösleges – egészen addig, amíg a kicsi el nem éri azt a kort, amikor már kíváncsi, nézelődne, de még nem tud magától ülni. A letehetetlen baba egy pillanat alatt nyugis kisemberré változik a pihenőszékben, ahonnan végre kilát. Mértékkel használva hatalmas segítség lehet!

Szerezd be Te is a leghasznosabb eszközöket, hogy nyugodtan tölthesd a kisbabás napokat!

A fotó forrása:

Mark Agnor / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 3 évestől felnőtt korigBeküldési határidő: 2021. március 15.
Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Ugrás az oldal tetejére