Jelenlegi hely

Egy csésze minőségi fekete aranyat ér!

Nem mindegy, hogy fekete levessel, vagy egy gőzölgő, illatos feketével kezded a napot. S bizony nagyban tőled függ, hogy e kettő variáció közül melyik valósulhat meg. Ha szereted a kávét, ha nemcsak a koffein-bevitel érdekében kortyolod, akkor érdemes időt és energiát áldoznod a részletek kitalálására, és azok megteremtésére.

Szemes vagy őrölt?

A legpompásabb, legjobb kávé, mint fogalom valójában nem létezik. Hiszen mindenkinek más az, ami tökéletes, ízletes, jellegzetes. Ugyanakkor nyilván a minőségi irányelvek azért sokat nyomnak a latba, ráadásul roppantul beszédesek. Szóval az kétségtelenül nem mindegy, hogy milyen típusú kávé kerül a főzőbe.

Van, aki a szemes kávéra esküszik, s akad, aki az őröltben találja meg a számítását. Az ízesítés kérdése is legalább ennyire megosztó. Hogy minek köszönhető ez a sokszínűség? Annak, hogy ahány ízlés, annyi választás. S ez pont így van jól. A paletta teljes mértékben alkalmazkodik ehhez a sokoldalúsághoz.

Ha bizonytalannak érzed magad, akkor érdemes kis mennyiségeket vásárolnod, és kipróbálnod a szimpatikus variációkat. Így egyrészt egy nem mindennapi barista felfedezőtúrán vehetsz részt, az otthonodban, másrészt rátalálhatsz arra a kávéfajtára, ami a leginkább megfelel az elvárásaidnak. Csupa haszon. Az is elképzelhető, hogy végül több kedvenccel zárod a tesztelést, azaz még a váltogatás is megvalósítható.

Az ízesítés sokakban valamilyen szirupos élményt hoz felszínre, pedig jelen esetben erről szó sincsen. Nem erőteljes, mű aromák hatásai befolyásolják a kávé karakterét, hanem természetes összetevők, amik ugyan hozzáadnak az íz teljességéhez, ugyanakkor nem túlságosan dominánsak. A csokoládés, mogyorós, fűszeres alternatívák a legkedveltebbek. De azért mind többen merik bevállalni az első ránézésre merészebb döntéseket is, nem kis sikerrel.

Mitől függ a kávé íze?

Na ez az a kérdés, amire képtelenség két bővített mondattal válaszolni. Nagyon lerövidítve a feleletet: a megbízható kávé pörkölő a lelke mindennek. A minőségi szerkezet számtalan tényező paraméterezésére képes, köztük a kávészemek, a levegő hőmérséklete, a nyomás, a pörkölés időtartama. Ugyan a fejlett technológia sohasem helyettesítheti az emberi odafigyelést, törődést, viszont általa a pörkölés ellenőrizhetővé, szabályozhatóvá válik. Aminek a legfontosabb pozitívuma, hogy a mindenkori prémium minőség egységesen, kiingások nélkül borítékolható.

A fotó forrása:
iravgustin / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére