Jelenlegi hely

Az Éltető Kapcsolatok Közössége ahol tud segít

Az Éltető Kapcsolatok Közössége Egyesület Anyósklubbal segíti a családon belüli kommunikációt, szívpárnákat készítenek és vándorbölcsővel segítenek.

Az anyósklub azokat a szülőket célozza meg, akik „nagyon nehezen viselik el, hogy nem szólhatnak bele a fiatalok életébe” – Ez egy olyan klub, amelynek képzési tematikája deklaráltan az anyós-fiatal család kapcsolatok gördülékeny működését segíti elő. Azt kell megtanulni, hogy a beszélgetés a legfontosabb, de semmiképpen sem a néha kéretlen segítés, a határokat pedig be kell tartani. „Csak azt kell megcsinálni, amire megkértek!”

Mivel fontosak a hagyományok az ÉKKŐ tagjai számára, vissza szeretnék hozni a bölcsőhasználatot. A családok „vándor” jelleggel bizonyos időre kölcsön kapnak egy példányt – vele együtt a használati tudást –, amin keresztül kialakul a kapcsolat a szervezettel és bevonódnak a közösségbe

Az önkéntesek egy másik kezdeményezéshez is csatlakozhatnak: szívpárnákat gyártanak. Nevéhez hűen tulajdonképpen szív alakú kispárnákról van szó, azonban funkciójuk ennél már összetettebb. A mellműtéten átesett asszonyok gyógyulását segítik ezek a kis eszközök, ugyanis a lábadozás ideje alatt a hónuk alatt hordva olyan tartást adnak a testnek, amely segíti a roncsolt szövetek regenerálódását. Mintegy „járulékos haszon”, hogy a varrás és a tapasztalatcsere alatt közösség formálódik. Már több mint 60 szívpárna készült el

A cikket itt olvashatod: https://minap.hu/cikk/az-anyos-jobban-teljesit

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére