Jelenlegi hely

Anyósklub indul Miskolcon

Anyósklubba várja az Éltető Kapcsolatok Közössége a változni, változtatni akaró anyákat, nagymamákat Miskolcon

Napjainkban sokan sokszor beszélnek a családok konfliktusairól, az anyósok szerepéről. A családok egyensúlyának megteremtésében, a szülők tehermentesítésében nagyon fontos szerepet játszanak a nagyszülők. Anyósklubunk célja, hogy a családon belüli szerepek és feladatok megbeszélésével, a másik elfogadását célzó, „jól segítés” gyakorlásával sok helyzetgyakorlaton és esetfeldolgozáson keresztül segítsük javítani a családon belüli kommunikációt. Jó hangulatú, vidám együttlétek segítik a jó irányú változások beindítását. A klub október 5-én 16:30 kor indul a Pontközpont-ban. (Miskolc, Széchenyi István út 19.)

    

Az Éltető Kapcsolatok Közössége szervezésében indul az Anyósklub.

Tematikus alkalmakon beszélnek majd arról, hogy milyen konfliktusok fordulnak elő, és ilyenkor milyen kommunikációt lehet alkalmazni. Asszertív kommunikáció is segít, és a példagyűjtemény is előkerül. Gyakran előfordul, hogy a nagyszülők beleszólnak az unokák nevelésébe vagy párkapcsolati kérdésekbe. Esetleg a családlátogatásoknál beszélgetés helyett inkább házimunkát végeznek. Ha megváltoztatjuk a viselkedésünket akkor tapasztaljuk majd, hogy velünk szemben is átalakul a viszonyulás. Aki végig járja a képzést, olyan kommunikációs formát sajátíthat el, amely hozzásegíti, hogy nagyobb belátással bírjon anyósa vagy menye iránt. Emellett családtagjai eredményesebben tudnak majd vele beszélni feszültségteli helyzetekben is.

A klub tananyagát egyedi módon dolgozták ki. A tananyagot teljesen önállóan állították össze internetes szakirodalmak segítségével. Hat tematikus nappal kezdődik, amikor előadás és vezetett beszélgetés keretében dolgoznak fel egy-egy témát. Utána pedig klubalkalmakon, szituációs játékokon keresztül dolgozzák fel a személyesen behozott konfliktusos eseteket és új témákat. A módszert egy vidám, online csoport keretében már tesztelték is. A pozitív visszajelzésekből látszik, hogy hasznos tudásanyagot sikerült összeállítani.

A klub október 5-én 16:30 kor indul a Pontközpont-ban. (Miskolc, Széchenyi István út 19.)
Jelentkezés: +36 30 905 8113   lajtosjulianna@eltetokapcsolatok.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére