Jelenlegi hely

Anyósklub indul Miskolcon

Anyósklubba várja az Éltető Kapcsolatok Közössége a változni, változtatni akaró anyákat, nagymamákat Miskolcon

Napjainkban sokan sokszor beszélnek a családok konfliktusairól, az anyósok szerepéről. A családok egyensúlyának megteremtésében, a szülők tehermentesítésében nagyon fontos szerepet játszanak a nagyszülők. Anyósklubunk célja, hogy a családon belüli szerepek és feladatok megbeszélésével, a másik elfogadását célzó, „jól segítés” gyakorlásával sok helyzetgyakorlaton és esetfeldolgozáson keresztül segítsük javítani a családon belüli kommunikációt. Jó hangulatú, vidám együttlétek segítik a jó irányú változások beindítását. A klub október 5-én 16:30 kor indul a Pontközpont-ban. (Miskolc, Széchenyi István út 19.)

    

Az Éltető Kapcsolatok Közössége szervezésében indul az Anyósklub.

Tematikus alkalmakon beszélnek majd arról, hogy milyen konfliktusok fordulnak elő, és ilyenkor milyen kommunikációt lehet alkalmazni. Asszertív kommunikáció is segít, és a példagyűjtemény is előkerül. Gyakran előfordul, hogy a nagyszülők beleszólnak az unokák nevelésébe vagy párkapcsolati kérdésekbe. Esetleg a családlátogatásoknál beszélgetés helyett inkább házimunkát végeznek. Ha megváltoztatjuk a viselkedésünket akkor tapasztaljuk majd, hogy velünk szemben is átalakul a viszonyulás. Aki végig járja a képzést, olyan kommunikációs formát sajátíthat el, amely hozzásegíti, hogy nagyobb belátással bírjon anyósa vagy menye iránt. Emellett családtagjai eredményesebben tudnak majd vele beszélni feszültségteli helyzetekben is.

A klub tananyagát egyedi módon dolgozták ki. A tananyagot teljesen önállóan állították össze internetes szakirodalmak segítségével. Hat tematikus nappal kezdődik, amikor előadás és vezetett beszélgetés keretében dolgoznak fel egy-egy témát. Utána pedig klubalkalmakon, szituációs játékokon keresztül dolgozzák fel a személyesen behozott konfliktusos eseteket és új témákat. A módszert egy vidám, online csoport keretében már tesztelték is. A pozitív visszajelzésekből látszik, hogy hasznos tudásanyagot sikerült összeállítani.

A klub október 5-én 16:30 kor indul a Pontközpont-ban. (Miskolc, Széchenyi István út 19.)
Jelentkezés: +36 30 905 8113   lajtosjulianna@eltetokapcsolatok.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan munka napját áprilisban ünnepeljük, persze ez egy olyan ünnep, amit általában elfelejtünk, vagy inkább nem is tudunk róla. De mi is az a láthatatlan munka? Ha nagyon röviden akarnám megfogalmazni, akkor mindaz a munka, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem.
Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Két cuki nyuszit hoztunk a húsvéti asztal díszítéséhez.
Fűszernövények tavasztól őszig

Fűszernövények tavasztól őszig

A fűszernövények használata a konyhában reneszánszát éli. Régen – és sok helyen ma is – megtalálhatók a kiskertekben vagy cserepekben az erkélyeken, teraszokon.
Ugrás az oldal tetejére