Jelenlegi hely

3 technika, amit minden pedikűrösnek ismernie kell!

Egy jó pedikűröst az emel ki kollégái közül, hogy minél több olyan technikát ismer, amellyel páciensei problémái a lehető legkellemesebb módon megoldható. Természetesen fontos a megfelelő technikák ismerete, ugyanis kezelés során elengedhetetlen feltétel, hogy a megoldás ne jelentse újabb problémák megjelenését is. Cikkünkben most három ilyen technikát igyekszünk bemutatni!

Frézer - minden pedikűrös kötelező eszköze!

A frézer minden pedikűrös számára elengedhetetlen eszköz, azonban kevés szakember rendelkezik a megfelelő frézer palettával. Természetesen a pedikűrös képzés során egészen biztosan ismerteti az oktató az egyes frézerek célját, előnyeit és használatát, azonban érdemes minden olyan szakembernek részt vennie egy frézer használatra és ismeretre irányuló továbbképzésen, amelyen bővítheti korábbi tudását.

Miért is fontos ez? A frézer a mai pedikűrösök által egyik leggyakrabban használt eszköz, amely sok pedikűrös kezelés főszereplője. A gépi pedikűr során akár egy rossz berögződés vagy rosszul használt frézer is tud kellemetlenséget okozni, az pedig egészen biztosan nem jó, ha több rosszat okoz a pedikűrös, mint jót. Ezért ajánlott tájékozódni arról, hogy mely frézerekre van szükség és arról, hogy hogy érdemes őket használni!

Unibrace körömszabályozás - körömszabályozás, műtét nélkül!

Minden pedikűrös találkozhat olyan köröm problémákkal, mint a csőköröm és a körömbenövés. Ma már sajnos igen gyakori eset az is, hogy a páciens csak akkor fordul pedikűröshöz, amikor a fent említett kellemetlenségek előrehaladottabb állapotban vannak, így komoly fájdalommal járnak. 

Az unibrace körömszabályozás segítségével azonban könnyen lehet segíteni ezeken az eseteken is, méghozzá bármiféle orvosi beavatkozás nélkül! A kezelés ugyanis semmiféle kellemetlenséggel nem jár, a megfelelően elsajátított technikával pedig a pedikűrös könnyedén rendbe tudja hozni az érintett körmöket.

Hogy is működik? A kezelés során a pedikűrös egy, a fogszabályozás során is használt drótot hajlít meg a megfelelő eszköz segítségével úgy, hogy az illeszkedjen a köröm nagyságához is. Ezt a drótot rögzíti egy speciális ragasztó segítségével a körömhöz, amelyet meghatározott ideig kell ezután viselnie az érintettnek. 

Arkada - technika a körömbenövés ellen

Ma már egyre elterjedtebb az Arkada technika alkalmazása is körömbenövés és körömdeformitás esetén. Ez a technika olyan különleges eszközök használatát követeli meg, mint az Arkada kocka, amellyel kivezeti a bőr alól a helytelenül növő körmöt, az acryl, amellyel rögzíti a kezelés után a körmöt, valamint az Arkada tc16 szérum, amelyet mind a kezelés előtt, mind utána alkalmaznia kell a páciensnek ahhoz, hogy a köröm és a köröm körüli bőr készen álljon a kezelésre és annak hatásaira. A kezelés végén a végeredmény pedig helyesen növő lábkörmök, kellemetlenségek nélkül!

 

A jó pedikűrösnek tehát ajánlott ismernie az olyan technikákat, mint a frézer helyes használata, az unibrace körömszabályozás, vagy épp az Arkada technika. Természetesen ma már sokféle új technika is létezik, így érdemes mindig nyitott szemmel járni!

Szponzorárt tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére