Jelenlegi hely

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

Igazán gyors és laktató étel, a D vitamin forrásról nem is beszélve. Vacsoraajánlatunk részletes receptje mellett időkímélő tippeket is találsz.

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival - recept

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 60 dkg csirkemáj (szív nélkül - lehet így is vásárolni)

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál sertészsír
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika (ha nem szeretnéd csípősen, hagyd ki)
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors

A petrezselymes krumplihoz:

  • 1 kg krumpli (megtisztítva kb. 80 dkg)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 csokor petrezselyem

Megjegyzés

Ha szívvel együtt veszed a májat, azt ajánlom, vedd le róla a szíveket, mert azok sokkal lassabban puhulnak meg, mint a máj. Kis zacskóban tedd el a mélyhűtőbe, és főzd bele pl. húslevesbe.

Előkészítés

  • A csirkemájat alaposan átnézed, hogy nincs-e rajta epe-maradék. Az ínakat, esetleges vérrögöket eltávolítod. Megmosod.
  • A hagymát felaprítod.
  • A petrezselymet apróra vágod (néhány szálat tegyél félre).
  • A krumplit meghámozod, kockákra vágod és felteszed főni egy nagyobb edényben annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A vízbe tedd bele az 1 teáskanál sót.

Pirított csirkemáj készítése

1.    A zsírt egy lábasban felolvasztod.

2.    Megpirítod benne a hagymát. Addig párolod, ameddig a víz elmegy belőle (már nem gőzölög). Nem teszed bele a fűszereket.

3.    Ráteszed a májat, először egyik, majd a másik oldalát megsütöd. Egy-egy oldalát 6 - 7 percig sütöd. (A májat nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik.)

4.    Amikor ezzel készen vagy, megfűszerezed: beleteszed a borsot, majoránnát és a kétféle piros paprikát, de még mindig nem sózod meg.

5.    Összekevered és felforralod.

6.    Csak most sózod meg. Ezzel a máj elkészült.

7.    A krumpliról leöntöd a főzővizet. Egy lábasban megolvasztod a zsírt, beleteszed a megfőtt krumplit, ha szükséges, megsózod és megszórod petrezselyemmel.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 20 perc
  • Máj elkészítése: 15 perc
  • Krumpli elkészítése: 10 perc

Összesen: 45 perc

Tálalás

A májat adagokban tányérokra teszed. Mellé tálalod a petrezselymes krumplit. Petrezselyem ággal díszítheted.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei. 

 

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

Szülőnek lenni csodálatos és hálás feladat, ami ugyanakkor számos lemondással és kihívással együtt jár: miközben egy másik emberi lény szükségleteiről gondoskodunk, sokszor érezhetjük úgy, hogy nem jut idő saját magunkra. Ne felejtsük el azonban, hogy az énidőre mindenkinek szüksége van, olykor tehát egy kicsit törődjünk saját magunkkal is.
Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

A rászorulók támogatása nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos, de az ünnepi időszak különösen jó lehetőséget teremt a segítésre. Hoztam pár ötletet, hogy milyen módokon tehetünk jót:
Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

A téli hónapokban gyakran tapasztalható fáradtság és energiahiány a hideg időjárás, a rövid nappalok és a kevesebb napfény miatt alakul ki. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy energikusabbnak érezd magad ebben az időszakban:
Apák a gyermeknevelésben

Apák a gyermeknevelésben

Hogyan élhetik meg valóban a szülőséget az édesapák?
Ugrás az oldal tetejére