Jelenlegi hely

Kacsamellek, kacsacombok sütése nem bonyolult feladat. Ha szeretnéd, hogy igazán finom legyen, néhány dologra figyelned kell. Itt megtalálod.

Kacsamellek, kacsacombok sütése praktikus és gazdaságos. Praktikus, mert a nagybaromfi, így a kacsa is könnyebben és gyorsabban megsüthető darabokban, mint egészben.

Kacsamellek, kacsacombok sütése

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 4 vagy 6 személyre a kacsák méretétől függően
  • 2 db kacsamell
  • 6 db kacsacomb (ha otthon szeded szét, akkor 4 db kacsacomb és 4 db kacsaszárny)

  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál só
  • 1 lapos teáskanál bors
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 kávéskanál kakukkfű

Megjegyzések:

  • Ha otthon bontod fel a kacsákat, a fent nem említett részekből (nyak, farhát, esetleg, ha van, aprólék) kiváló leves készülhet.

Előkészítés

  • A kacsa darabokat megtisztítod, leöblíted. Ha zsírréteg van a bőre alatt, a bőrt keresztben és hosszába bevagdalod. Ez segíti a bőr alatti zsír kiolvadását.

  • A sütés előtti napon, de legalább egy órával a sütés előtt a bőr nélküli részt borssal, majoránnával, kakukkfűvel befűszerezed. A sózást csak közvetlenül a sütés előtt végezd el a darabok mindkét oldalán, a bevágott bőröknél beledörzsölve. Azért ne előbb, mert a só elvonja a húsból a lét (levet ereszt), és a hús száraz lesz.

Kacsamellek, kacsacombok sütése

  • Melegítsd elő a sütőt 140 fokon.
  • Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olvaszd fel és forrósítsd fel a zsírt, tégy a forró zsírba annyi darabot, hogy még kényelmesen meg tudd fordítani, és süsd 1-2 percig a húsok mindkét oldalát. Erre azért van szükség, mert a felületen összehúzódott bőr védi meg a húsokat a kiszáradástól.

  • Ezután bőrös felükkel felfelé tedd a kacsa darabokat a mélyebb gáztepsibe, öntsd alájuk a zsírt, amiben kisütötted, és még kb. 1 dl vizet. Ebből fejlődik majd a gőzt, ami a húst megpuhítja.

  • Takard le alufóliával.

  • Tedd a sütőbe, és párold, amíg a hús megpuhul. (Ez eltarthat akár 2 óráig is.) Közben negyed óránként nézd meg, és pótold az elpárolgott vizet.
  • Amikor a hús megpuhult, vedd le az alufóliát és süsd meg. A bőrét a sütő lével és sörrel locsolgathatod, akkor ropogósabb lesz. Ha van grill a sütődben, azzal is rápiríthatsz a tetejére néhány percig.

Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):

Előkészítés: 15 perc

  • Darabok elősütés: 15 perc
  • Párolás: 2 óra
  • Sütés: 15 perc

Összesen: 2 óra 45 perc

Tálalás

A kacsasült klasszikus köretei:

Ha szeretnél ettől eltérni, tálalhatod:

  • sült céklával

  • sült sütőtökkel

  • szilvamártással

 


Linkek:
www.haztartas-ma.hu/
http://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/parolt-lilakapos...
http://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/krumplipure/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Ugrás az oldal tetejére